پنجشنبه، تیر ۱۸، ۱۳۸۸

بی بی سی فتیله را پائین کشید اما هنوز یگانه سیمای ایران است

تلویزیون بی بی سی که در روزهای پیش و پس از انتخابات 22 خرداد سیاستی نزدیک به انعکاس واقعیات ایران را دنبال کرده بود، با چند مانور و تهدید سیاسی مقامات جمهوری اسلامی از نفس افتاد.
از مفسرانی که اخبار ایران را تفسیر می‌کردند خبری نیست، خبرهای ایران را بتدریج از صدر لیست به وسط لیست خبرها منتقل کرده اند، فیلم‌های دریافتی از ایران دیگر پخش نمی‌شود... و البته این هنوز همه ماجرا نیست. مسئولین سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف و عوامل دولت درایران، بعنوان بینندگان و شنوندگان این شبکه بسیار می‌کوشند روی خط ارتباطی آن آمده و اظهار نظر کنند. اظهار نظری که بصورت 24 ساعته و یکجانبه در سیمای جمهوری اسلامی می‌کنند و چون باور مردم نسبت به سیما فرو ریخته، حالا سعی می‌کنند همان حرف‌ها را از طریق بی بی سی بزنند! این گروه معترض‌‌اند که چرا بی بی سی یکطرف برنامه پخش می‌کند و نظر طرفداران دولت و کودتا را پخش نمی‌کند؟ و البته کسی هم تاکنون جواب به آنها نگفته، شما چرا در سیمای جمهوری اسلامی فضائی باز نمی‌کنید که حتی یکنفر فرصت پیدا کند نظری خلاف کودتا بدهد؟
و ضمنا چرا بی بی سی که با ماهواره باید در ایران گرفته شود، بازار عریض و طویل ترین شبکه صوتی – تصویری ایران را که همان صدا و سیما باشد کساد کرده است؟
جز اینست که اعتبار صدا و سیما فرو ریخته و همین تلاش برای آمدن روی خط ارتباط با بی بی سی و گفتن حرف‌هائی که در صدا و سیما گفته می‌شود و مردم آن را باور ندارند، دلیل این فروپاشی اعتبار نیست؟

بی بی سی فتیله خبری خود را پائین کشیده و چند گام بلند به عقب برداشته است، اما هنوز مردم ایران که از هر ارتباط خبری محروم شده اند، می‌کوشند از طریق این شبکه که از لندن برنامه پخش می‌کند به آن اطلاعاتی دست پیدا کنند که در خیابان و محله و شهرشان می‌گذرد اما نه مطبوعات می‌نویسند و نه صدا و سیما پخش می‌کند.

نیویورک تایمز گزارشی را درباره موقعیت تلویزیون فارسی بی بی سی درایران منتشر کرده که نویسنده آن "جان برن" است.

اطلاعات جالبی دراین گزارش وجود دارد و به همین دلیل خلاصه‌ای از آن را میخوانید:

تلویزیونی فارسی بی.بی.سی شش ماه پیش کار خود را شروع کرد و اکنون بنابر گزارش محرمانه‌ای که سیمای جمهوری اسلامی تهیه کرده شمار بینندگان روزانه بی بی سی فارسی 6 تا 8 میلیون نفر است.

در تظاهرات اخیر تهران، کانال فارسی بی.بی.سی در مرکز تحولات سیاسی قرار داشت. کانالهای تلویزیونی ماهواره‌ای مثل بی.بی.سی، سایتهای اینترنتی مانند تویتر و فیس بوک، و ویدئو موبایلها درگیریهای تهران را برای تماشاچیان جهان ضبط کردند و پوشش خبری دادند.

با بالا گرفتن رویدادهای ایران، این کانال برنامه‌های خود را از 8 ساعت به 11 ساعت افزایش داد. رکسانا شاپور، سخنگوی این کانال، میگوید که در بحبوحه تظاهرات، روزانه 10 هزار ایمیل و شش ویدئو کلیپ در هر دقیقه از مردم ایران دریافت می‌کرده است. وب سایت این کانال در روز بعد از انتخابات، 3 میلیون بیننده داشته است.

از شب انتخابات دولت ایران شروع به انداختن پارازیت بر روی کانالهای فارسی کرد. اما مهندسان بی.بی.سی امواج خود را از دو ماهواره دیگر پخش کردند که برهم زدن آنها کار دشواری است. حاکمان ایران بر این باورند که بی.بی.سی جزئی از برنامه دولت بریتانیا برای مداخله در امور ایران است. و از قضا، به خاطر کانال تلویزیون فارسی، بی.بی.سی بار دیگر انگلستان نفوذ عظیمی در ایران پیدا کرده است.
پیک نت

هیچ نظری موجود نیست:


singles for dating